Nettechniek Trainingen
De Nettechniek trainingen zijn ontwikkeld in opdracht van het O&O fonds netwerkbedrijven.
In samenwerking tussen de specialisten van de Nederlandse netwerkbedrijven en de Siemens Power Academy is een leergang ontwikkeld die bestaat uit 37 e-learning lessen. De leergang is verdeeld in drie modules en heeft als centraal thema het transporteren en distribueren van elektrische energie in het Nederlandse elektriciteitsnetwerk.
De uitvoerders, (aankomend) engineers en werkvoorbereiders van het netwerkbedrijf vormen de belangrijkste doelgroep voor deze training. Er is geen elektrotechnische vooropleiding vereist, wat de training geschikt maakt voor zij-instromers die een betekenisvolle bijdrage aan de energietransitie willen gaan leveren. De training richt zich op deelnemers met een MBO+ / HBO werk en denkniveau.
Gratis proefles op vrijdag 9 februari 2024
Ben je benieuwd wat je allemaal in de Nettechniek trainingen kunt leren? Schrijf je nu gratis in voor een proefles.
Nettechniek #1 (funderen)
Na het afronden van de module Nettechniek #1 (funderen) kun je uitleg geven over actieve- en reactieve energiestromen in het elektriciteitsnetwerk. Je kunt het gedrag van spoelen en condensatoren verklaren en begrijpt dat deze onlosmakelijk verbonden zijn met het transporteren en distribueren van elektrische energie. Je hebt gebouwd aan een stevig kennisfundament om te begrijpen aan welke ‘knoppen’ je kunt draaien om de kabel- en leidingverliezen in het elektriciteitsnetwerk beperken.
Nettechniek #2 (transformatoren)
Nettechniek #3 (generatoren)
Deze module is bedoeld voor iedereen die is betrokken bij de bedrijfsvoering van elektrische installaties en/of elektrische netten en een goed inzicht willen hebben in de basisprincipes van de elektrische energietechniek en de werking van generatoren. Na het afronden van deze module kun je uitleg geven over de principiële werking van de omzetting van mechanische in elektrische energie. Je verkrijgt inzicht in de regeltechnische begrippen en in de bedrijfsvoering van generatoren. Na het afronden van dit laatste deel van de leergang heb je een stevige kennisbasis verworven in de bedrijfsvoering van het Nederlandse elektriciteitsnetwerk.
De ‘blend’ bestaat uit een serie van 15 e-learning lessen met wekelijkse Virtual Classroom bijeenkomsten (45-60min). Deze online bijeenkomsten vinden plaats op een vast moment in de week. Van de online bijeenkomsten worden videoregistraties gemaakt zodat je de bijeenkomsten nog eens kunt terugkijken. We werken met kleine en vaste groepen van maximaal 10 deelnemers.
Naast het elektronisch leerplatform en de online bijeenkomsten is er ruimte voor extra individuele ondersteuning sessies. Met voortgangsmonitoring en bijles op maat zorgen we ervoor dat iedere gemotiveerde deelnemer de eindstreep haalt. Leren doen we tenslotte met elkaar en van elkaar.